Propolis

Binas antibiotikum

Vad är propolis?

och vad har det med bin att göra?

Jo, propolis är en produkt som kommer från just bin. De använder den för att laga sitt bo med om exempelvis sprickor uppstått. Propolis kallas även bikitt och görs av bina genom att de tuggar ihop en blandning av harts från träd och växter, ihop med frön och pollen. Tillsammans med binas saliv blir propolis ett ämne som bina använder för att laga och förstärka sitt bo. Det har länge varit känt att propolis har en antibiotisk verkan och därför kallas produkten ibland för binas eget antibiotikum.

Det har även upptäckts att propolis har andra egenskaper – det kan verka antiinflammatoriskt, kan lindra infektioner, stärka immunförsvaret och hämma virus och bakterier. Dessutom innehåller propolis vitaminerna A, B och E samt flera mineraler och aminosyror.

Det är inte svårt att förstå att propolis är en av ingredienserna i flertalet hälsofrämjande produkter i vår webbshop Cum Natura. Ta till exempel Propolis Munspray – en uppfriskande munspray som fräschar upp mun och andedräkt på minuten. Eftersom det innehåller propolis (förutom en rad andra naturliga ingredienser) verkar det samtidigt antibiotiskt inne i munnen. Propolis har visat sig vara särskilt effektivt mot blåsor i munnen och faktiskt mot segdragna infektioner – så Propolis Munspray gör inte bara din mun fräschare, den hjälper dig att bli friskare också! Detsamma gäller förstås Proponent Tandkräm, som effektivt rengör dina tänder samtidigt som de antiinflammatoriska egenskaperna hos propolis hjälper till att hålla bakterier borta, även effektivt mot svamp- och virusangrepp.

I vår webbshop Cum Natura hittar du även andra produkter innehållande propolis – som Propolis Tvål  och Propolino Läppcerat . Och varför inte testa välsmakande godis som du kan njuta av med gott samvete, eftersom de inte innehåller onaturliga ämnen? Här hittar du Cum Natura Honungsnallar Cum Natura Honung & Propolis karameller samt Cum Natura Mjölk & Honung – samtliga naturligt och jättegoda karameller som innehåller det välgörande från honung och/eller propolis.